Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

11 Feb. 2020 / 13:52

Arhitectorul-şef de la Ştefan-Vodă şi directorul unei întreprinderi municipale, reţinuţi de CNA

Eliberau certificate de urbanism, proiecte şi autorizaţii de construcţie pentru obiectivele edificate neautorizat în raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni şi Anenii Noi. Este vorba despre arhitectorul-şef al raionului Ştefan-Vodă şi directorul întreprinderii municipale „Biroul de proiectări, prospecţiuni şi servicii”, care au fost reţinuţi în această dimineaţă de către ofiţerii CNA, după ce acţiunile lor au fost documentate mai multe luni în cadrul a 17 cauze penale pornite pe trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Potrivit CNA, funcţionarii identificau persoane care intenţionau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor şi le propuneau ajutor contra cost. Bănuiţii pretindeau şi primeau mijloace financiare pentru a asigura setul de documente şi pentru a întocmi procesul-verbal de recepţie finală a obiectivului construit neautorizat, fără a examina construcţia prin cercetarea vizuală şi analiza documentelor conţinute în Cartea tehnică a construcţiei. Contra unor sume ce variau între 1000 şi 10 000 de lei, solicitanţii obţineau procesul-verbal de recepţie finală.

Astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în birourile de serviciu ale bănuiţilor pentru a ridica probe relevante pentru anchetă. În urma acestor acţiuni, funcţionarii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind cercetaţi pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.

Comentarii