Ştiri

Sursa imaginii: moldova.org

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

31 Mai 2020 / 14:14

Bacul de la Molovata va efectua curse zilnice suplimentare

La demersurile Biroului Politici de Reintegrare, Î.S. Bacul Molovata va efectua curse zilnice suplimentare, pentru a satisface necesităţile populaţiei şi agenţilor economici din platoul Cocieri.

Potrivit unui ordin al conducerii întreprinderii, prima cursă a feribotului va fi la efectuată la 6.00 din satul Molovata Nouă spre Molovata şi la 6.45, retur. Ultima cursă, spre Molovata Nouă, va fi efectuată la 20.00, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, întreprinderea a anunţat disponibilitatea de a efectua curse suplimentare în timpul zilei, în cazul prezenţei unui număr sporit de pasageri şi de mijloace de transport în linia de aşteptare pentru trecerea fluvială a râului Nistru.

„Din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de aşa-zisele structuri de la Tiraspol, satele situate în stânga Nistrului sunt practic inaccesibile pe cale terestră, astfel, locuitorii şi agenţii economici din zonă fiind nevoiţi să traverseze pe malul drept al Nistrului cu feribotul. În ultimul timp, numărul pasagerilor a crescut semnificativ şi periodic se formau cozi la feribot”.

Biroul Politici de Reintegrare susţine că este în căutarea unor soluţii de lungă durată pentru această situaţie.

Comentarii