Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

18 Noi. 2020 / 09:10

Campania de informare privind COVID-19 a ajuns în mai multe raioane

Oamenii din mai multe localităţi din raioanele Soroca, Căuşeni, Basarabeasca, Ştefan Vodă, Anenii Noi şi UTA Găgăuzia au fost informaţi de salvatori, în perioada 9-17 noiembrie, despre măsurile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

În total, în activităţile de prevenire a răspândirii epidemiei de Coronavirus de tip nou, care au avut scopul de a disemina mesaje de preântîmpinare, au fost implicaţi 17 salvatori cu nouă unităţi de tehnică.

Salvatorii au împărţit localnicilor pliante informative şi le-au vorbit despre necesitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii închise, printre care transportul public, centrele comerciale, farmaciile şi diferite instituţii. Totodată, cetăţenii au fost rugaţi să evite aglomeraţiile şi să păstreze distanţa socială de minimum un metru şi cât mai des să se spele pe mâni, să acopere nasul şi gura când strănută.

Astfel de activităţi sunt desfăşurate în toate regiunile ţării în cadrul campaniei lansate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale cu genericul „Ai grijă, opreşte răspândirea COVID-19, salvează vieţi”.

Comentarii