Ştiri

Sursa imaginii: gokid.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

06 Mar. 2019 / 19:10

Peste 500 de copii din satul Geamănă, consultaţi gratuit de către un stomatolog

Peste 500 de copii din satul Geamănă, Anenii Noi au fost consultaţi gratuit de către un stomatolog. Mulţi dintre ei au ajuns pentru prima oară în scaunul medicului. Acţiunea face parte din Campania „Un doctor pentru tine”, relatează Mesager.

„Mă deranjau două măsele de jos şi medicul a spus să mă duc de urgenţă la spital, să nu lăsăm aşa că o să se agraveze”. „Mi-a spus care este problema la dinţi, carii”. „Dacă nu sunt tratate la timp, cariile pot face probleme foarte serioase”. „Medicii au spus că e foarte bine şi să păstrez dinţii”. „Este foarte bine pentru copii pentru că, nu toţi au posibilitatea să se ducă la medici”. „Mie medicii mi-au spus că trebuie să spăl dinţii în fiecare dimineaţă şi seara”, au spus copiii.

Medicii spun că cei mai mulţi copii au carii.

„Efectuăm în mod obligatoriu consultaţii la toţi copilaşii, aplicaţii profilactice cu lac fluorat la cei care necesită, detartraj, prelucrarea gingivală şi în unele situaţii, facem cariile superficiale, mai rar cariile medii şi, sigilări a fisurilor. Per ansamblu, starea sănătăţii orale este bună; este o corelaţie între depărtarea regiunii respective de Centrul Raional sau de Chişinău”, a menţionat Alexandru Briţchi, medic stomatolog.

De la începutul anului, peste 2600 de copii au fost examinaţi gratuit de către medicii care merg prin sate.

Comentarii