Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

17 Noi. 2020 / 13:13

Campanie de sădire a copacilor pe 30 de hectare

Îşi doresc un plai verde şi extinderea fâşiilor forestiere. Astfel, în mai multe localităţi din regiunea găgăuză, autorităţile locale au demarat o campanie de sădire a copacilor pe un teritoriu de 30 de hectare. În viitorul apropiat, angajaţii Întreprinderii de Stat de Silvicultură vor planta arbori tineri şi în oraşul Vulcăneşti, relatează Moldova 1.

Salcâm, arţar şi frasin sunt speciile care au fost plantate în jurul lacului din apropierea satului Chirsova.

„Aceştia sunt salcâmi. Noi îi pregătim şi ei îi plantează. Curăţim rădăcinile, frunzele, plantăm deja de câţiva ani, ştim cum e procedura. Aici şi pământul este bun, cred că 100% din copaci ar trebui să prindă rădăcini”;

„Vrem să înverzim teritoriul. O facem pentru copiii şi nepoţii noştri, dar şi pentru noi, pensionarii. Este plăcut”;

„Este un lucru foarte bun. În pofida pandemiei, viaţa continuă şi este important să lăsăm ceva generaţiilor viitoare”, spun oamenii.

Angajaţii întreprinderii forestiere spun că au profitat de timpul favorabil şi au plantat arborii respectând toate normele tehnologice.

„Facem plantările de toamnă. Sunt implicaţi locuitorii satului Chirsova. Prin aceste acţiuni de înverzire a teritoriului, ne dorim să salvăm această pădure. Cred că peste 5-10 ani aici vom avea o pădure sănătoasă. Principalul este să o întreţinem prin eforturi comune. Atâta timp cât condiţiile meteorologice o permit, plantăm”, a menţionat Mihail Ivarlac, pădurar.

„Aici, copacilor noştri le dăruim a doua viaţă. Avem pregătit un teritoriu de 23 de hectare pentru plantare. Ne aflăm pe un teren care are 12 hectare. În trei zile, jumătate din suprafaţă a fost deja plantată, iar procesul continuă”, susţine Ivan Trandafilov, director de întreprindere silvică.

Acţiuni de plantare a copacilor vor fi întreprinse şi în alte localităţi, printre care satele Cioc-Maidan, Chiriet-Lunga şi oraşul Vulcăneşti.

Comentarii