Ştiri

Sursa imaginii: Ambasada României

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

17 Oct. 2020 / 20:00

Cărţi în limba română pentru elevii din Comrat

Elevii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat se pot delecta cu noi volume de carte în limba română. Rafturile bibliotecii şcolare s-au îmbogăţit în aceste zile cu o nouă şi consistentă donaţie de carte din partea Ambasadei României în Republica Moldova şi Asociaţiei Românilor din Republica Moldova. Cu ajutorul Ambasadei României, în această instituţie de învăţământ se construieşte un nou bloc de studii, care va permite dublarea numărului elevilor, relatează Mesager.

„Avem o situaţie pandemică, dar să nu ne lipsească cel mai bun instrument al cunoaşterii - cartea. Biblioteca şcolară este cea mai norocoasă, o să păstreze acest patrimoniu”, a declarat Svetlana Stoinov, directoarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

La Liceul „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat au ajuns  500 de volume de literatură română şi universală.

Donaţia a fost făcută de Ambasada României în Republica Moldova şi Asociaţia Investitorilor din România în ţara noastră, în cadrul campaniei „AIR de Cultură”, care îşi doreşte să inspire copiii să-şi realizeze visurile prin lectură.

„Promitem că nu este unica acţiune şi împreună vom identifica cu cadrele didactice din cadrul liceului multe, multe acţiuni pe care să le derulăm împreună cu cei din România”, a spus Dan Nuţiu, preşedintele Asociaţiei Investitorilor din România.

Acesta nu este primul ajutor pe care  România îl oferă liceului din Comrat.  Cu suportul autorităţilor de peste Prut, este în proces de construcţie un nou bloc de studii, care va permite dublarea  numărului de elevi. Valoarea totală a proiectului este de peste 20 de milioane de  lei.

În prezent, aproximativ 300 de elevi din Autonomia Găgăuză, raioanele Basarabeasca şi Cantemir studiază în acest liceu.

Comentarii