Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

16 Feb. 2020 / 12:44

Caz ieşit din comun în raionul Teleneşti

Un copil de nouă ani din raionul Teleneşti a fost abuzat sexual, de mai multe ori în ultimii doi ani, de cinci băieţi din aceeaşi localitate.

Totul a ieşit la iveală după ce unchiul băiatului a sunat ieri la poliţie şi a sesizat oamenii legii despre acest caz, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la deschide.md.

Mama băiatului, o tânără în vârstă de 28 de ani, le-a spus poliţiştilor, că la începutul săptămânii curente, fiul său i-a spus că cei cinci copii au început să-l abuzeze sexual în forme perverse încă din anul 2018.

Potrivit poliţiei locale, făptaşii s-au dovedit a fi doi băieţi de 14 ani, alţi doi de 13 şi respectiv 12 ani, dar şi unul de aceeaşi vârstă cu victima, de nouă ani.

Minorii au fost escortaţi la inspectorat, iar în timpul audierilor de faţă cu părinţii lor şi-au recunoscut vina pe deplin.

Victima face parte dintr-o familie social vulnerabilă, iar părinţii fac abuz de băuturi alcoolice. Cazul este investigat de către Inspectoratul de Poliţie Teleneşti, iar cei cinci minori sunt cercetaţi penal.

Un alt caz cutremurător a avut loc în Ceadîr-Lunga. Un bărbat de 48 de ani ar fi încercat să abuzeze sexual un minor de 12 ani. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, în curtea unei gospodării din oraş, în care a fost ademenit copilul. O vecină a observat cele întâmplate şi a anunţat imediat Poliţia, relatează Moldova 1.

Făptaşul, care ar fi bolnav mintal, a fost dus la inspectorat şi interogat. Procurorii nu au putut însă cere reţinerea acestuia, întrucât bărbatul se află la evidenţa medicului psihiatru.

Oamenii legii au pornit un proces penal, iar victima beneficiază în prezent de asistenţă psihologică.

Comentarii