Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

16 Iun. 2019 / 19:50

Cele mai gustoase plăcinte, la Festivalul Plăcintelor din raionul Drochia

Cele mai gustoase plăcinte au putut fi gustate astăzi la Festivalul Plăcintelor, care a avut loc în satul Hăsnăşenii Mari din raionul Drochia. Gospodarii şi gospodinele satului au impresionat prin multitudinea bucatelor tradiţionale, iar sărbătoarea a culminat cu muzică, dans şi voie bună, relatează Mesager.

Chiar dacă plăcintele au stat în capul mesei, gospodinele s-au întrecut în prepararea cât mai multor bucate delicioase.

Cei mai pricepuţi gospodari au pregătit şi o zeamă de peşte.

„Ne-am propus ca fiecare gospodină, fiecare gospodar să participe. Femeile cu plăcinte gustoase, gospodarii cu un pahar de vin gustos, ca să ne întâlnim aici în centrul satului să facem schimb de plăcinte, să ne îmbrăţişăm şi să devenim mai buni, mai frumoşi, mai omenoşi”, a declarat primarul din Hăsnăşenii Mari, Valeriu Varmari.

Sătenii nu au uitat nici de obiceiurile şi tradiţiile populare. Muzica, dansul şi voia bună au făcut ca oamenii să nu stea niciun minut pe loc.

„Am invitat mai multe colective din satele vecine, colective populare, moderne, colective de artişti amatori. Suntem în total 13 colective. Cu ajutorul celor prezenţi ne bucurăm că sărbătoarea se petrece la un nivel înalt”, a menţionat Boris Bologa, directorul casei de cultură din localitate.

Festivalul Plăcintelor din Hăsnăşenii Mari este la cea de-a treia ediţie.

Comentarii