Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

12 Feb. 2020 / 19:56

Centru de Intervenţie Timpurie la Criuleni

La Criuleni a fost inaugurat un Centru de Intervenţie Timpurie. Crearea şi dotarea cu inventar, precum şi instruirea specialiştilor care vor fi angajaţi în Centrul de Intervenţie Timpurie „Lăstărel” au fost posibile datorită proiectului finanţat de Uniunea Europeană, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul centrului vor fi oferite servicii specializate familiilor ale căror copii întâmpină dificultăţi sau riscuri de tulburări de dezvoltare de la cea mai mică vârstă până la trei ani. Serviciile vor fi gratuite şi disponibile familiilor din raioanele Criuleni şi Dubăsari.

„Aici vor putea fi asistaţi, consiliaţi, li se va acorda intervenţie specializată la circa 120 de familii din raioanele Criuleni şi Dubăsari. Scopul proiectului estre de a crea servicii de intervenţie timpurie pentru copiii de la zero la trei ani, în perioada în care cele mai multe dificultăţi se elimină prin intervenţiile specializate, astfel încât copiii să nu ajungă după trei ani să fie calificaţi cu grade de dizabilitate”, a declarat managera în comunicare la Asociaţia ,,Femeia şi copilul - Protecţie şi sprijin”, Svetlana Cernov.   

„Centru de Intervenţie Timpurie este al doilea centru deschis în toată ţara, unul mai este la Bălţi. În acest centru vor activa şase specialişti”, a spus şefa Centrului de Sănătate Criuleni, Violeta Panico. 

Comentarii