Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

26 Sep. 2020 / 16:30

Complex sportiv modern la Nisporeni

Vor avea un teren de fotbal şi săli pentru practicarea sportului la cele mai înalte standarde europene. Elevii din Nisporeni abia asteaptă să se bucure de noile condiţii. Lucrările de renovare se desfăşoară cu paşi siguri, iar darea în exploatare a stadionului este programată pentru luna septembrie a anului viitor. Arena urmează să găzduiască şi meciuri internaţionale de fotbal, relatează Moldova 1.

În jur de 30 de muncitori lucrează zilnic la construcţia stadionului. Cele mai multe lucrări se fac în prezent la amenajarea terenului de fotbal.

„Pământ, pietriş, nisip, irigare, ţeavă pentru irigare, drenaj - iată aceste lucrări se fac. Începem lucrul de la 7.00 şi până la 19.00-20.00. Materiale ne aduc şi în timpul nopţii. Cred că, cât o sa trăim noi şi generaţia noastră, o sa ţină acest teren european, realizat după standarde europene”, a relatat Petru Butnaru, diriginte de şantier.

Lucrările de renovare au început în 2018 şi tot atunci au fost costruite tribunele. Ulterior a fost ridicat şi un hotel în care vor fi cazaţi sportivii.

„S-a început de la tribune, garduri, s-au demolat toate, am construit hotelul de la zero, deja e facut 95 de procente. Se reconstruiesc şi două sali de sport, care vor fi renovate în a treia etapă. Şcoala de sport are 640 de elevi, la 10 discipline, o şcoală cu rezultate foarte bune, avem campioni europeni, campioni mondiali”, a menţionat Grigore Braşoveanu, director şcoala sportivă Nisporeni.

 Elevii şcolii de sport abia aşteaptă să beneficieze de noile condiţii.

„Eu practic fotbalul de zece ani şi jumate şi am aşteptări foarte mari de la acest sport, vreau să ajung un fotbalist de clasă mondială. La acest stadion sper să fie condiţii europene, pentru a practica fotbalul mai departe”, a spus Valeriu Arteni, elev la şcoala de sport din Nisporeni.

„Să facă o sală cât mai bună pentru a ne ocupa. Mă ocup cu acest sport - gimnastica pe trambulină - şi vreau să ajung ca şi campionul Ion Şcurco, Radu Ciorici şi campion al lumii chiar”, a spus Dumitru Tîmbur, campion la gimnastică.

„Practic acest sport de opt ani, ocupând locul trei la campionatele europeane din 2017 până la 15 ani şi locul trei la campionatele europene din 2018 până la 17 ani. Acest proiect contribuie foarte mult la dezvoltarea sportului şi la promovarea ţării”, a spus Mihai Musteaţă, maestru în sport.

Stadionul raional din Nisporeni a fost construit în 1980 şi de atunci nu a fost renovat niciodată. Costul total al proiectului de modernizare a arenei se ridică la circa 100 de milioane de lei. Acesta face parte dintr-un program amplu de dezvoltare a turismului în zona centrală a ţării.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Ştiri / Internaţional

30 Oct. 2020 / 19:51

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Ştiri / Cultură

30 Oct. 2020 / 19:37

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Andrei Năstase: Poţi alege să aducem Moldova spre normalitate

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 19:00

Andrei Năstase: Poţi alege să aducem Moldova spre normalitate

Îndemnul candidatului Tudor Deliu

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 17:57

Îndemnul candidatului Tudor Deliu

Vezi arhiva