Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

19 Noi. 2020 / 19:50

Comrat: Noul bloc de studii al singurului liceu cu predare în limba română, gata în proporţie de 40%

Lucrările de construcţie a noii clădiri a Liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat au fost efectuate în proporţie de 40 la sută. Asigurarea vine din partea autorităţilor locale, care susţin că acestea se desfăşoară în termen şi fără abateri de la normele tehnologice. Se planifică ca până la sfârşitul lunii decembrie să fie finisat etajul doi şi lucrările de montare a acoperişului, relatează Mesager.

În prezent, în proces de construcţie se află etajul doi al noului bloc. Conform proiectului, aici se va afla cantina şcolară, sala de sport şi cea de festivităţi, laboratoarele şi birourile administraţiei.

„Aici va fi mai confortabil, mai comod, mai mare, mai luminos. Este foarte necesar, mai ales pentru laboratoare, pentru că vor fi modernizate conform ultimelor cerinţe pentru învăţământ”, spune directoarea adjunctă a Liceului „Mihai Eminescu” din Comrat Diana Grecu.

„Ne propunem ca până la 31 decembrie să finalizăm şi instalarea acoperişului. În fiecare zi aici lucrează până la 20 de muncitori. Condiţiile meteorologice sunt favorabile pentru a efectua lucrările în continuare”, spune reprezentantul companiei de construcţie, Veaceslav Topal.

„Lucrările sunt efectuate conform planului de lucru, nu au fost raportate abateri. După Anul Nou, lucrările vor continua în interiorului clădirii. Ne dorim ca în 1 septembrie să inaugurăm noul bloc al liceului şi să îmbunătăţim condiţiile de studii pentru copiii noştri”, a declarat başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Lucrările de construcţie a noii clădiri a liceului au început în luna iunie. Costul total al proiectului este de aproape 21 de milioane de lei, bani oferiţi de Guvernul României şi Ministerul Educaţiei de la Chişinău. În noul bloc vor putea învăţa peste 700 de elevi. Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat este singura instituţie de învăţământ din regiune cu predare în limba română.

Comentarii