Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

17 Aug. 2019 / 18:55

Comratul marchează 230 de ani de la fondare

Cei 230 de ani de la fondarea municipiul Comrat au fost marcaţi cu muzică şi voie bună. Sărbătoare a început cu o liturghie bisericească şi a continuat cu un târg expoziţional al meşterilor populari şi un program de divertisment variat pentru copii şi adulţi. Seara se va încheia cu un concert inedit în piaţa din centrul oraşului, relatează Mesager.

„Comratul este viaţa mea, aici mi-am petrecut tinereţea, aici îmi duc anii de bătrâneţe - toată viaţa am trăit în Comrat. Îi doresc oraşului să înflorească, oamenilor să trăiască mai bine, să fie inspiraţi şi activi”, a spus o locuitoare.

„În fiecare an participăm cu mare drag la sărbătoarea organizată cu ocazia zilei oraşului. ne bucurăm mult că autorităţile organizează astfel de evenimente, ele sunt binevenite mai ales pentru noi, oamenii în vârstă. Ne dă ocazia să mai ieşim din casă, să ne implicăm, să trăim frumos”, a menţionat un locuitor al Comratului.

Programul festiv va culmina cu un concert susţinut de mai mulţi artişti cunoscuţi din tara si de peste hotare dar şi cu focuri de artificii.

„Oraşul Comrat  este familia noastră şi trebuie să-l tratăm ca atare. Trebuie să-l protejăm şi să întreprindem fapte concrete ca să-l îmbunătăţim în permanenţă. Comratului îi doresc prosperitate, iar locuitorilor  acestui oraş frumos le doresc cer senin şi pace. Împreună o să ne facem oraşul mai frumos”, a declarat primarul Comratului, Serghei Anastasov.

„Eu m-am născut şi am crescut în Comrat şi văd cât de mult se schimbă situaţia în municipiu. Comratul se dezvoltă într-un tempo accelerat, ştiu câtă muncă se depune în proiectele infrastructurale, iar rezultatele deja se văd. Locuitorilor Comratului merită să aibă tot timpul unde să se odihnească, să meargă pe drumuri bune, iar oraşul merită să se dezvolte”, a declarat reprezentantul primăriei, Dimitru Mitioglă.

Oraşul Comrat a fost fondat în anul 1789. În prezent, aici locuiesc peste 26.000 de oameni.

Comentarii