Ştiri

Sursa imaginii: Wikipedia

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

22 Apr. 2019 / 12:26

Comratul va avea o nouă Strategie de dezvoltare socio-economică

Un oraş mai frumos pentru locuitorii din Comrat. Infrastructura din localitatea urmează să fie dezvoltată iar mai multe şcoli reabilitate. Cel puţin asta prevede Strategiei de dezvoltare socio-economică a municipiului pentru următorii cinci ani. Documentul urmează să fie aprobat de Consiliul municipal, relatează Moldova 1.

„Este o posibilitate bună de a propune ceva cu un proiect, o idee de proiect şi să audă o reacţie promptă de la primar sau reprezentanţii primăriei”, a declarat expertul IREX, Daria Mandziuc.

Locuitorii municipiului au participat activ la elaborarea documentului.

„Eu aş fi vrut să fie creat un plan general al oraşului, astfel încât construcţia să se desfăşoare în mod deliberat”, a spus locuitoarea Valentina Micotina.

„Cred că ar fi bine pentru elevi să ofere bilete pentru călătorii, deoarece la ora 8:00 microbuzele sunt arhipline şi părinţii sunt nevoiţi să dea mulţi bani”, a spus locuitoarea, Iulia Rustamova.  

„Eu am avut câteva propuneri cu legate de semnificaţia istorică a oraşului şi a oamenilor noştri, să fie denumite străzile şi o serie de obiecte publice”, a declarat locuitorul Fiodor Chirovici.

Strategia conţine planuri de dezvoltare a infrastructurii, a sistemului educaţional, dar şi de modernizare a oraşului.

„Noi am luat în considerare mai multe direcţii, precum aspecte economice, de infrastructură şi a procesului educaţional, vom face public strategia noastră astfel încât oamenii să o cunoască . Se întâmplă deseori ca oamenii care trăiesc pe o stradă nu ştiu problemele care sunt pe altă stradă”, a declarat primarul Comratului, Serghei Anastasov.

Strategia a fost elaborată cu sprijinul Agenţiei Statelor Unite pentru Cooperare Internaţională.

Comentarii