Ştiri

Sursa imaginii: republikaNEWS

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

07 Iun. 2019 / 16:43

Condiţii mai bune de trai în localitatea Buşila, graţie proiectelor UE

S-au unit forţele şi au contribuit la soluţionarea a două probleme de mediu din localitate prin modernizarea grădiniţei din localitate - vorbim despre sătenii şi Primăria din satul Buşila, raionul Ungheni, care au reuşit să implementeze două proiecte finanţate de Uniunea Europeană pe parcursul anului trecut. Succesul obţinut i-a făcut finalişti la o nouă cursă, un proiect lansat de Consiliul Europei, destinat administraţiilor publice locale, parte a Parteneriatului Estic, relatează Mesager.

Graţie creditelor nerambursabile, la Grădiniţa-creşă „Prichindel” a fost instalată o centrală de încălzire care funcţionează pe brichete de biocombustibil solid, au fost izolaţi pereţii şi tavanul instituţiei. Instalaţiile au dus la economisirea a circa 40 de mii de lei din bugetul local.

„Grupa a fost renovată, avem toate condiţiile ca micuţii să se joace, să studieze, să activeze. Suntem mulţumiţi de ceea ce s-a făcut, s-au eficientizat pereţii, s-a construit un parc şi o cazangerie nouă”, a menţionat Aliona Todirică, reprezentanta Asociaţiei Obşteşti.

Modernizarea instituţiei a fost posibilă şi datorită voluntarilor care s-au implicat activ. Micuţii sunt încântaţi de noile condiţii.

Primăria satului Buşila a fost selectată şi pentru a participa la un concurs pentru cea mai bună practică, lansat de Consiliul Europei, premiul fiind de o mie de euro.

„Noi reprezentanţii administraţiei publice locale cu bugetele noastre sărace, mari realizări în localitate nu reuşim să facem, deci unica soluţie este atragerea de fonduri extrabugetare, dinamica în localitatea noastră, perioada ultimilor 10 ani este pozitivă şi ne propunem să deschidem grupa a cincea, avem copilaşi neinstituţionalizaţi”, a declarat Valeriu Todirică, primar al satului Buşila.

Banii din proiect ar urma să fie investiţi în extinderea grădiniţei, pavarea trotuarului, dar şi schimbarea acoperişului grădiniţei. 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 23:33

Alexandru Guţu campion european de cadeţi

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 20:33

Prim-ministrul Maia Sandu la dialog cu jurnaliştii

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Ştiri / Politic

18 Iun. 2019 / 19:57

Partidul Nostru este dispus să colaboreze cu noua guvernare

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Ştiri / Sport

18 Iun. 2019 / 19:32

Tragere la sorţi pentru cupele europene la fotbal

Demolare cu scandal la Ciocana

Ştiri / Social

18 Iun. 2019 / 19:27

Demolare cu scandal la Ciocana

Vezi arhiva