Ştiri

Sursa imaginii: radioiasi.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

03 Feb. 2019 / 12:05

De condiţii mai bune vor avea parte copiii din satul Ciobanovca

Grădiniţa din satul Ciobanovca (Anenii Noi) va beneficia de investiţii de circa cinci milioane de lei. Acestea vor fi direcţionate spre eficientizarea energetică a edificiului instituţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie pentru copii, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Este vorba despre un proiect finanţat de către Fondul pentru Eficienţă Energetică, valoarea grantului  fiind de trei milioane de lei, restul sumei fiind bugetul instituţiei preşcolare, suportul Consiliului raional Anenii Noi şi donaţii din partea altor parteneri.   

„Este vorba de termoizolarea pereţilor exteriori, schimbarea tâmplăriei, termoizolarea acoperişului şi instalarea colectoarelor solare pentru asigurarea cu apă caldă”, a declarat Sergiu Curin, director executiv interimar al Fondului pentru Eficienţă Energetică.

Meritul elaborării proiectului şi obţinerii într-un final a finanţării aparţine directoarei instituţiei preşcolare din satul Ciobanovca, Nadejda Diacenco.

„Proiectul este ceva inedit pentru grădiniţă, cât şi pentru localitate. Este primul proiect de acest gen din ultimii ani. Este o bucurie foarte mare pentru mine personal, căci am depus foarte mult efort, iar în mai puţin de jumătate de an am obţinut această finanţare. Ne dorim ca această comună să se modernizeze, tinerii să nu plece din localitate, ci să nască aici cât mai mulţi copii”, a menţionat Nadejda Diacenco.  

Eforturile administraţiei grădiniţei sunt apreciate şi de organul local de specialitate.

„Proiectul va oferi o oportunitate copiilor de a fi educaţi în condiţii bune, dar este şi un punct de pornite pentru dezvoltarea localităţii”, a spus  şeful Direcţiei Educaţie din Anenii Noi, Radion Moreşan.

Grădiniţa din satul Ciobanovca este frecventată de circa 40 de copii, împărţiţi în două grupe, iar administraţia instituţiei intenţionează să deschidă şi o grupă de creşă pentru încă aproximativ zece copii.

 

Comentarii