Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

25 Iun. 2020 / 17:29

Condiţii mai bune pentru copiii de la Grădiniţa „Izvoraş” din Coloniţa

Condiţii europene pentru copiii care frecventează grădiniţa nr. 24 din satul Coloniţa. Instituţia preşcolară este în proces de reparaţie, lucrările fiind deja executate în proporţie de 80%. Modernizarea era mult aşteptată de părinţi, mai ales de educatori, pentru că grădiniţa nu a mai fost reabilitată capital de ani buni, relatează Mesager.

„Am dorit să facem această reparaţie capitală, căci am făcut o anexă cu încă două dormitoare pentru două grupe. Am avut până la 170 de copii, am avut copii care câteodată, evident cu acceptul părinţilor, dormeau şi câte doi într-un pat. Acum avem 126 de copii şi fiecare are pătucul său”, a declarat Emilia Ursu, directoarea Grădiniţei „Izvoraş”. 

Părinţii sunt nerăbdători să-şi ducă copiii la grădiniţă.

Pentru lucrările de modernizare, Primăria Chişinău a alocat 9,7 milioane de lei.

„Lucrările s-au început anul trecut. Mai mult de 40 de ani nu a fost făcută nici o reparaţie capitală. Lucrările sunt 80 la sută executate, urmează cantina şi sala de festivităţi, grupele practic finisate, paralel mergem şi cu amenajarea teritoriului”, a menţionat Angela Zaporojan, primarul din Coloniţa.

„În termen de două săptămâni, noi preconizăm să terminăm primul contract, asta ce ţine de lucrările interioare. Deja lucrările exterioare o să dureze cel mult o lună”, a precizat Adrian Cioban, antreprenor.

Grădiniţa „Izvoraş” din Coloniţa are o capacitate de 140 de locuri.

Comentarii