Ştiri

Sursa imaginii: Foto simbol. „Satul Zubresti”

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

11 Apr. 2019 / 16:02

Condiţii mai bune pentru lucrătorii culturii din comuna Cucoara

Lucrătorii culturii din comuna Cucoara vor avea condiţii de activitate decente. Cu banii alocaţi din bugetul de stat a fost construit un nou acoperiş, iar in anul curent va fi renovata faţada, schimbata reţeaua de electricitate si termoizolată o parte a edificiului Casei de Cultura, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Până nu demult sărbătorile de suflet pentru locuitorii comunei, angajaţii tărâmului culturii şi artiştii amatori le pregăteau în condiţii vitregi. Reparaţiile capitale la principalele instituţii de cultură s-au început anul trecut şi vor fi continuate şi în anul curent. Suma de 2 milioane 300 de mii de lei alocată în două tranşe din bugetul de stat este garanţia creării condiţiilor decente pentru toţi cei care pun umărul la valorificarea, perpetuarea şi păstrarea tezaurului folcloric.

„În anul 2018 am atras atenţie prioritară casei de cultură. Este o casă de cultură frumoasă, amenajată, însă din păcate acoperişul era deteriorat. De aceea am înaintat nişte demersuri la Guvernul Republicii Moldova şi au fost alocate un milion cinci sute de mii de lei, sumă din care am reparat acoperişul casei de cultură, am făcut pus pavajul în faţa edificiului. În acest an avem alocate de la bugetul de stat 800 de mii de lei din care vor repara toată reţeaua de electricitate de la casa de cultură şi şcoală, fiindcă se află împreună. Vom mai face faţada casei de cultură şi vom izola o parte a casei de cultură. Vom avea toate condiţiile pentru a desfăşura activităţi locale cât şi raionale” a spus primara comunei Cucoara, Tatiana Denisenco.  

Reparaţiile capitale cel mai mult îi bucură pe lucrătorii culturii care le-au aşteptat ani dea rândul.

„Toată apa de la etajul doi la etajul întâi stăteam cu vase pentru a o stoca. În sfârşit după multă aşteptare s-a făcut acoperişul anul trecut. Acum montăm pavajul în faţa casei de cultură”, a spus directorul casei de cultură, Olga Boişteanu.

Comentarii