Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

07 Dec. 2019 / 16:50

„Copiii noştri sunt cei mai buni” - genericul unui eveniment festiv la centrul de reabilitare din Comrat

„Copiii noştri sunt cei mai buni” - este genericul unui eveniment festiv pentru copiii cu dizabilităţi, organizat la un centru de reabilitare din municipiul Comrat. Micuţii au avut ocazia să-şi demonstreze talentul şi să primească cadouri de la organizatorii şi sponsorii evenimentului, în contextul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, relatează Moldova 1.

Elena Uzun din Comrat are un băieţel de şapte ani care suferă de autism. Ea îl aduce pe Daniel la Centrul Fidanjik practic în fiecare zi. Femeia spune că datorită eforturilor specialiştilor, starea de sănătate a băiatului s-a îmbunătăţit.

Şi ceilalţi beneficiari spun că la centru se simt bine şi că reuşesc să se adapteze mai uşor în societate. Ei au diferite activităţi care îi ajută să treacă mai uşor peste greutăţi.

„Centrul nostru oferă diverse servicii, cum ar fi asistenţă psihologică, logopedie, servicii sociale, asistenţă juridică pentru părinţi. Nu doar copiii din oraş beneficiază de aceste servicii, dar şi cei din sate. Anual organizăm o zi mai specială, invităm voluntarii, absolvenţii noştri, dar şi sponsorii”, a declarat directoarea centrului, Valentina Kuzneţova.  

În prezent, Centrul de reabilitare „Fidanjik” este frecventat de peste 30 de copii. Instituţia activează din 2011 şi oferă servicii pentru copiii cu nevoi speciale de la 3 la 18 ani.

Comentarii