Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

25 Mar. 2020 / 12:40

Cristina Lesnic: Acum ca niciodată avem nevoie ca dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol să fie eficient

Acum ca niciodată avem nevoie ca dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol să fie unul eficient, prompt, în timp real şi să corespundă realităţii din Republica Moldova. Declaraţia aparţine viceprim-ministrei pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. În cadrul unei conferinţe de presă, Cristina Lesnic a menţionat despre măsurile întreprinse în regiunea transnistreană privind COVID-19.

„Acum ca niciodată avem nevoie ca dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol să fie unul eficient, prompt, în timp real şi să corespundă realităţii din Republica Moldova. La fel de vital este să informăm cetăţenii cu privire la măsurile adiţionale care vor fi adoptate în fiecare zi, în fiecare perioadă, în regim mai restricţionat, sau după caz, când va fi necesar, să găsim soluţii la probleme sistemice sau soluţii individuale în anumite cazuri”, a declarat Cristina Lesnic.

În ceea ce priveşte măsurile ce sunt întreprinse în această perioadă în regiunea transnistreană, viceprim-ministra pentru Reintegrare a precizat: „Măsuri ce ţin de autoizolare, anumite restricţii ce ţin de suspendarea activităţii în regiunea transnistreană a anumitor agenţi economici. Este vorba de respectarea regimului de carantină de 14 zile, la fel şi faptul de a evita cu maximă justificare circulaţia în perioada COVID-19”, a spus Cristina Lesnic.

Potrivit viceprim-ministrei pentru Reintegrare, în regiunea transnistreană sunt înregistrate şase cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar alte peste 1500 de persoane sunt în autoizolare.

Oficialul a spus că, săptămâna trecută, cetăţenii din stânga Nistrului au primit două loturi cu medicamente din Republica Moldova. Totodată, mai multe categorii de persoane, printre care fermieri, poliţişti, salvatori şi pompieri vor putea traversa malul stâng al Nistrului fără a fi plasaţi în carantină, relatează Moldova 1. În acelaşi timp, Cristina Lesnic a declarat că cele două ghişee ale Agenţiei Servicii Publice, care asigurau înmatricularea mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, îşi vor sista activitatea pe toată durata declarării stării de urgenţă.

„În prima mea săptămână de mandat am reuşit să restabilesc dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol în condiţie de situaţie de urgenţă. La fel, am instituit mecanisme clare cu privire la accesul la medicamente, la produse alimentare de uz fito-sanitar şi fertilizanţi. Am stabilit reguli exacte în ce măsură anumite categorii de persoane să aibă acces în regiunea transnistreană fără a fi plasaţi în carantină, cu condiţia că însăşi persoana şi persoanele din jurul său nu sunt afectaţi de această pandemie. Şi nu în ultimul rând, asigurarea securităţii alimentare în regiunea transnistreană”, a adăugat Lesnic, citată de Moldova 1. 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 18:48

Populaţia Republicii Moldova continuă să scadă

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 18:00

România: Creşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ştiri / Social

12 Iul. 2020 / 17:15

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 174 de cazuri noi

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Ştiri / Internaţional

12 Iul. 2020 / 15:02

Ţările cele mai afectate de COVID-19

Vezi arhiva