Ştiri

Sursa imaginii: gagauzinfo.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Iun. 2019 / 19:33

Mersul pe bicicletă, promovat la Comrat

În pofida vremii caniculare, sute de copii şi adulţi din Autonomia Găgăuză au participat astăzi la o cursă anuală de ciclism. Dacă adulţii şi adolescenţii s-au întrecut pe o distanţă de 15 kilometri, pentru cei mai mici participanţi a fost rezervat un traseu de 1,5 km. Cel mai tânăr participant la cursă a fost o fetiţă de doar trei ani, pe o tricicletă, relatează Mesager.

„Am ieşit cu familia ca să-i facem o bucurie copilului. Participăm pentru prima dată, dar mergem pe bicicletă în fiecare zi. Mulţumim pentru această ocazie de a ieşi cu toţi membrii familiei şi pentru a adopta un stil de viaţă sănătos”. „Pentru prima dată particip la o plimbare cu bicicleta. Sunt aici cu fraţii şi tata. Mi-a plăcut foarte mult”, au spus participanţii.

La start au ieşit nu doar sportivii amatori, dar şi cei profesionişti.  

„În 2016 am fugit pe această distanţă, dar pe bicicletă este mult mai uşor. Scopul nostru este de a face mai multe benzi pentru biciclete, trotuare, astfel încât bicicliştii noştri să se poată deplasa fără probleme. Mă bucur că astăzi sunt mai mult de 200 de participanţi aici, mulţi copii. Felicitări tuturor, aceasta este o adevărată sărbătoare”, a declarat primarul de Comrat, Serghei Anastasov.

„Cursa a fost extraordinară, e foarte cald, dar suportabil. Vreau să-i laud pe toţi participanţii”, a menţionat Andrei Şevel, organizator.  

La sfârşitul cursei a fost organizată o loterie cu premii pentru participanţi. Cele mai râvnite premii au fost cinci biciclete oferite de către Direcţia generală tineret şi sport din Autonomia Găgăuză.

Comentarii