Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Regional

11 Iul. 2019 / 18:20

Dealul romilor din municipiul Soroca urmează să îşi schimbe aspectul

Dealul romilor din municipiul Soroca urmează să îşi schimbe aspectul. Un proiect de revitalizare urbană a fost lansat de către administraţia municipiului. Pentru implementarea acestui proiect, Primăria din Soroca a beneficiat de un credit nerambursabil din partea Guvernului Poloniei, în valoare de 700 de mii de lei, în cadrul proiectului Fondul Granturilor Mici 2019, relatează Mesager.

Potrivit proiectului, în dealul romilor va fi creat un spaţiu public, plăcut şi sigur. Vor fi amenajate două staţii de aşteptare a transportului public şi vor fi pavate trotuarele. Reprezentanţii primăriei municipiului Soroca s-a întâlnit cu locuitorii din zona, pentru a-i informa despre lucrările care urmează să înceapă.

„Vom avea staţii de aşteptare, totul se face pentru a fi comod oamenilor. Noi suntem foarte mulţumiţi, de mult aşteptam aceste modernizări”, „Sunt de acord cu tot ce face primarul la noi în oraş. Să facă oraşul frumos pentru toată lumea, vin turiştii, se uită cum trăim şi ce drumuri avem”, „Îmi pare bine că sunt posibilităţi să facă. Aici se fac toate adunările şi toate şedinţele care trebuie să fie între romi. Noi suntem de acord să îi ajutăm cu ce putem”, au declarat oamenii.

„Era de dorit ca să fie iluminat. S-a luat decizia de a pava teritoriul dat, de a amenaja o oprire pentru rute şi amenaja un scuar cu flori şi de amenajat scaune ca să stea la umbră să aibă unde se odihni”, a declarat şeful secţiei amenajare, Alexei Patraşcu.

Autorităţile locale spun că prin implementarea acestui proiect vor fi soluţionate în primul rând problemele de siguranţă la traversarea străzilor.

„Este un proiect finanţat de poporul polonez. Au avut loc aici pe loc consultări, cum să pregătim acest scuar, trotuarele ca deja să anunţăm mai departe achiziţii publice şi în toamna acestui an să fie amenajat tot acest parc”, a pre3cizat primarul municipiului Soroca, Victor Său.

Proiectul face parte din Programul de Revitalizare Urbană al municipiului Soroca şi are un buget de 700 de mii de lei.

 

Comentarii