Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

04 Feb. 2019 / 15:48

Detectoare de fum, instalate în opt localităţi din ţară

Campania de prevenire a riscurilor de incendii cu genericul „O casă protejată – O viaţă salvată” continuă. Pompierii, în comun cu autorităţile publice locale de nivelul I şi II au instalat detectoarele de fum în opt localităţi din raionul Donduşeni, Călăraşi, Glodeni, dar şi Anenii Noi.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI, în urma acţiunilor întreprinse au fost instruite peste 130 de persoane privind regulile de apărare împotriva incendiilor, utilizarea corectă a sobelor, dar şi a aparatelor electrice de încălzire. Pompierii le-au vorbit oamenilor despre pericolul incendiilor, dar şi despre reacţionarea corectă în caz de declanşare a semnalului sonor a detectoarelor.

În cel mai scurt timp, 78 de gospodării particulare vor fi asigurate cu detectoare de fum în nouă localităţi din raioanele Edineţ, Dubăsari, Glodeni, dar şi Anenii Noi.

Potrivit IGSU, de detectoare de fum beneficiază oamenii în etate, familiile cu mulţi copii sau persoane cu abilităţi reduse. Campania „O casă protejată – O viaţă salvată” are drept scop reducerea riscurilor de producere a incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, în special în perioada rece a anului. Astfel, de la începutul campaniei, 4741 de familii din întreaga ţară au beneficiat de acest proiect, fiind montate 4828 de detectoare autonome de fum.

Comentarii