Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

23 Sep. 2020 / 18:31

Donaţie de calculatoare pentru profesorii din Găgăuzia

Profesorii din Autonomia Găgăuză vor beneficia de şase calculatoare noi pentru învăţământul on-line. Donaţia vine din partea Ambasadei Ungariei în Republica Moldova. Lotul umanitar a fost recepţionat de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, relatează Mesager.

„În momentul trecerii la învăţământul on-line, 400 de copii din Autonomie aveau nevoie de calculatoare. Între timp, noi am acordat mai mult de 350 de calculatoare, achiziţionate de noi, dar şi cu suportul partenerilor”, a declarat Irina Vlah.

„Am donat diferite echipamente pentru Găgăuzia. Lotul include şase calculatoare. În acest mod ne propunem să ajutăm profesorii să organizeze mai eficient lecţiile în regim on-line”, a declarat ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sandor Szabo.

În prezent, în Autonomia Găgăuză activează toate instituţiile de învăţământ. Între timp, în ultimele două săptămâni, zece elevi s-au infectat de COVID-19 şi se tratează la domiciliu.

De la începutul pandemie, Ungaria a donat Republicii Moldova 100 de mii măşti medicale şi cinci mii de costume de protecţie.

Comentarii