Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

12 Feb. 2019 / 09:22

Două persoane au avut de suferit într-un incendiu în localitatea Proscureni

Două persoane au avut de suferit într-un incendiu produs luni, 11 februarie, în localitatea Proscureni din raionul Râşcani.

Potrivit primelor informaţii, apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 13:51. La faţa locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a stabilit că într-o locuinţă arde salteaua şi lenjeria de pat.

În consecinţă, o femeie în vârstă de 78 de ani a decedat, iar feciorul ei de 53 de ani a fost preluat de urgenţă la spital cu diagnoza intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Potrivit primelor cercetări, s-a stabilit că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unei ţigări nestinse. Toate circumstanţele cazului urmează a fi stabilite ulterior. Pompierii atenţionează repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare în special la utilizarea focului deschis, fumat sau exploatarea surselor de încălzire. Conform datelor statistice ale Inspectoratului General  pentru Situaţia de Urgenţă, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc 203 incendii în care au decedat 36 de persoane, inclusiv un minor.

Comentarii