Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

24 Sep. 2020 / 09:06

Drum renovat într-o localitate din raionul Dubăsari

Drum mai bun şi mai sigur în satul Oxentea, raionul Dubăsari. După zeci de ani în care au mers prin noroi, oamenii din această localitate se pot bucura în sfârşit de asfalt. Două şosele din localitate au fost modernizate în cadrul programului naţional „Drumuri bune pentru Moldova”, relatează Mesager.

În satul Oxentea au fost reabilitate două porţiuni de drum. Oamenii spun că erau nevoiţi să meargă prin noroi la fiecare ploaie.

„Ne-am bucurat, noi bătrânii, că putem merge uşor. E o mare bucurie în suflet”. „Era un drum cu valuri, se distrugeau şi mijloacele de transoport, şi noi. Ne bucurăm foarte mult că avem un drum minunat, ca oglinda, ajungi repede”. „Acum e o plăcere să respecţi regulile de circulaţie, să mergi”, afirmă sătenii.

„De la programul „Drumuri bune pentru Moldova” avem 1 million şi 20 de mii, care deja s-au investit şi 300 de mii de la Ministerul Transportului şi prin hotărârea Consilului raional - 700 de mii. Noi am contribuit cu forţă de muncă, au contribuit sătenii, au ieşit, au ajutat”, a declarat primarul, Valeriu Rusu.

Peste 300 de kilometri de drumuri sau aproximativ 40% din cifra preconizată au fost reabilitate până în prezent în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova 2020”, informează Administraţia de Stat a Drumurilor. Programul este implementat concomitent în 33 de raioane ale ţării şi municipiile Chişinău şi Bălţi.

Comentarii