Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

14 Sep. 2020 / 12:42

Drumuri mai bune pentru locuitorii satului Beşalma

Locuitorii satului Beşalma din autonomia găgăuză se vor bucura de o infrastructură mai bună, aici fiind implementate concomitent trei proiecte. Startul lucrărilor a fost dat pe mai multe segmente de drum cu o lungime totală de trei kilometri. Valoarea proiectelor se ridică la şapte milioane de lei, bani alocaţi din bugetul local şi cel republican, relatează Moldova 1.

În Beşalma au fost reparate mai multe porţiuni de drum impracticabil din centrul satului şi de la periferiile acestuia.

„Aici erau găuri mari, şoferii nu puteau merge, era periculos, maşinile se blocau. Acum însă e o plăcere să conduci”; „Au depus eforturi ca să facă reparaţii de calitate. Acum este mult mai bine”, au spus localnicii.

„Primul segment este 90% gata - asfaltul a fost aşezat de la intrare în sat până în partea de est a localităţii. Lungimea este mai mare de doi km, iar suprafaţa asfaltată este de 21 mii de metri pătraţi. Pentru aceasta stradă s-au alocat şase milioane de lei din bugetul autonumiei găgăuze. Al doilea proiect este în curs de realizare şi este finanţat de Guvern. Valoarea totală a celor trei proiecte este de peste şapte milioane de lei”, a declarat Valeri Moş, primarul satului Beşalma.

„Înainte de gestionarea infrastructurii rutiere, sarcina noastră este să ne asigurăm că pe toate drumurile se fac reparaţii de calitate, deoarece se alocă fonduri uriaşe atât din bugetul republican, cât şi din cel regional”, a menţionat Irina Vlah, başcanul autonomiei găgăuze.

 Şeful departamentului construcţii şi infrastructură din Găgăuzia, Ivan Kolioglo, spune că s-au făcut controale stricte asupra lucrărilor de reparaţie.

„Acesta este unul dintre cele mai mari obiecte din ultimii ani. În următorii ani, vor fi reparate intrările în curţi”, a subliniat Ivan Kolioglo.

Următoarea etapă de modernizare a infrastructurii rutiere în satul Beşalma va fi pavajul, înlocuirea bordurilor şi iluminatul pe toate porţiunile renovate. Aceste lucrări sunt programate pentru anul viitor.

 

Comentarii