Ştiri

Sursa imaginii: gagauzinfo.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

24 Aug. 2019 / 19:51

Drumuri renovate în municipiul Ceadîr-Lunga

Drumuri decente şi în municipiul Ceadîr-Lunga, unde autorităţile locale şi-au propus să repare şi să amenajeze până la sfârşitul anului circa şapte kilometri de străzi. Prioritare sunt drumurile de acces către obiectivele sociale, relatează Mesager.

O parte dintre lucrările de reparaţie a drumurilor din municipiul Ceadîr-Lunga au fost deja finalizate, iar alte lucrări se efectuează conform planului prestabilit. Locuitorii municipiului apreciază calitatea lucrărilor.

„Acum pavajul este de calitate, nu ca înainte când te temeai să calci pe stradă de multe crăpături şi gropi ce erau, acum suntem mulţumiţi, călcăm cu încredere pe stradă”, a spus Daniel Chedic, locuitor din Ceadîr-Lunga.  

Potrivit autorităţilor locale, lucrările de reparaţie au loc primordial în apropierea obiectivelor de menire socială şi industrială. Deja s-a dat în folosinţă patru kilometri de drum, iar până la sfârşitul anului urmează finalizarea altor aproximativ trei kilometri.

„Pe strada Chkalov există o şcoală, o grădiniţă. Drumul era într-o stare deplorabilă, de aceea a fost decisă includerea acestuia în planul de reparaţii. Numai aici lucrările au costat mai mult de trei milioane de lei din bugetul municipalităţii. În acest an lucrările se desfăşoară pe 17 tronsoane, este schimbat pavajul, sunt amenajate trotuarele. 50-60% din volumul de lucrări deja a fost finalizat. Cu acest tip de pavaj lucrăm deja al treilea an şi s-a dovedit eficient, mult mai bun decât asfaltul”, a declarat Mihail Stamov, viceprimar din Ceadîr-Lunga.

Până la sfârşitul anului urmează amenajarea în total a aproximativ şapte kilometri de drumuri municipale. Costul total al lucrărilor este de aproximativ 14 milioane de lei, bani alocaţi de la bugetului local şi mai multe proiecte de infrastructură, finanţate de donatori. 

Comentarii