Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

10 Mar. 2019 / 19:00

Elevii din raionul Anenii Noi şi-au testat cunoştinţele la un concurs

Zeci de elevi din diferite instituţii de învăţământ din raionul Anenii Noi şi-au dat întâlnire în cadrul unei noi ediţii a jocului intelectual „Erudiţii” pentru a-şi testa cunoştinţele, logica şi promptitudinea. Concursul, destinat copiilor dotaţi, este organizat de către Direcţia Educaţie Anenii Noi, Serviciul tineret şi sport şi Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Concursul continuă să se bucure de succes în rândul tinerilor. Drept dovadă în acest sens este numărul tinerilor care, an de an, dau curs provocării de a participa la competiţia intelectuală.

„Suntem la cea de-a 12-a ediţie. Sunt antrenate 16 echipe din treapta de gimnaziu, cât şi liceu. Ca obiectiv este dezvoltarea gândirii, a copilului şi motivarea lor pentru  a se implica mai activ în dezvoltarea multilaterală. Concursul presupune întrebări din diferite domenii sau întrebări mai mult cu caracter logic”, a declarat Radion Moreşan, şeful Direcţiei Educaţie Anenii Noi.

La ediţia din acest an s-au înscris la concurs echipe fidele jocului, dar şi unii care au revenit după mici pauze, majoritatea însă şi-au testat iniţial cunoştinţele la nivel local.

Ca şi orice alt concurs şi „Erudiţii” presupune anumite premii pentru efortul intelectual şi emoţional depus de elevi. Trofeul este tradiţionala bufniţă, simbol al înţelepciunii. Toţi participanţii vor fi menţionaţi cu diplome şi premii băneşti.

Comentarii