Ştiri

Sursa imaginii: miscareaderezistenta.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

12 Mai 2019 / 15:23

Femeile din raionul Anenii Noi, instruite privind egalitatea de gen

Mai multe femei din diferite localităţi ale raionului Anenii Noi, reprezentând grupuri subreprezentate, au participat la un atelier de instruire în domeniul egalităţii de gen, astfel încât să-şi cunoască drepturile şi să ştie să le revendice, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Atelierul face parte din şirul de activităţi de instruire organizate de Clubul Politic al Femeilor 50/50, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Gender-Centru”, în cadrul proiectului „Participarea echilibrată în procesul de luare a deciziilor”, finanţat de Guvernul Suediei şi Un Woman.

Beneficiarele atelierului nu au fost alese deloc întâmplător, ele urmând să disemineze informaţia în rândul grupurilor pe care le-au reprezentat.

„Scopul a fost de a pune în discuţie probleme legate de dimensiunea de gen, vulnerabilitatea acestor grupuri sociale subreprezentate de femei, problemele ce pot apărea la întâlnirile cu candidaţii/candidatele la alegerile locale. Avem femei cu deficienţe, mame solitare, mame cu mulţi copii, pensionare şi femei de etnie romă”, a declarat Maia Zlotea, lidera de Clubului Politic al Femeilor 50/50, filiala Anenii Noi.

Participantele la atelierul de instruire au dat asigurări că vor împărtăşi şi altor femei şi bărbaţi cunoştinţele acumulate.  

Clubul Politic al Femeilor 50/50 va continua şirul de activităţi de informare şi instruire destinate femeilor candidate şi alegătoare, proiectul fiind implementat în 15 raioane ale ţării.

Comentarii