Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Mai 2019 / 20:00

Formarea culturii vocale a elevilor, master-class la Şcoala de Arte din Soroca

Modalităţile şi tehnicile de formare a culturii vocale a elevilor au fost puse în valoare la un master-class susţinut de Angela Rezuş, profesoară de muzică şi dirijorul corului „Do-re-micii” de la Şcoala de Arte „Eugeniu Coca” din Soroca. S-au arătat interesaţi de această experienţă şi profesorii de cor din mai multe raioane din nordul tarii, relatează Moldova 1.

Generozitatea, exigenţa, măiestria, dragostea cu care Angela Rezuş îi călăuzeşte pe elevi în universul muzicii corale a fost utilă pentru participanţi.

„Prezentarea tehnicilor de interpretare vocală corală a fost interesantă, utilă pentru cadrele didactice, repertoriul a fost bine selectat din diferite epoci, muzică clasică, contemporană, de divertisment, prin intermediul diferitelor tehnici de interpretare utile”, a spus Lilia Budeci, directoarea Şcolii de Arte din oraşul Glodeni.

Membrii corului au fost receptivi la fiecare observaţie, au urmărit fiecare mişcare a dirijorului şi au demonstrat un ansamblu de voci perfecte.

„M-am bucurat mult de sunetul curat. Copiii au fost activi, emotivi, m-au susţinut. Sunt bucuroasă că au fost alături profesori de la şcolile de muzică din Floreşti, Glodeni, Bălţi. Le-am arătat toate metodele care le aplic eu ca un schimb de experienţă, să creştem arta corală a Moldovei la un nivel mai mare”, a spus Angela Rezuş, profesoară de muzică la Şcoala de Arte „Eugeniu Coca” din Soroca.

„Angela Rezuş a venit cu propunerea să susţină un master-class. Am acceptat, ştiam că are ce arăta şi cu cine. Suntem indispuşi pentru că ne-am aşteptat că o să vină mai mulţi profesori. Am invitat din 13 raioane. Au acceptat numai cinci raioane”, a menţionat Larisa Zebliţcaia, directoarea  Şcolii de Arte „Eugeniu Coca” din Soroca.

La lecţii şi concursuri, elevii din formaţia corală „Do-re-micii” îşi demonstrează dragostea de arta corală, de profesoară.

„Angela Rezuş e un om minunat, ne învaţă această minunată artă”. „Cânt în cor timp de trei ani şi îmi place”. „Doamna Angela îmi dezvoltă auzul, îmi dezvoltă gândirea, mă ajută la solfegiu, la pregătirea examenelor. E o persoană deosebită.  Muzica corală e foarte frumoasă şi când cânţi cu cineva, e mare plăcere”. „Corul e ca o familie mică, care mă ajută să-mi dezvolt auzul muzical”, au spus elevii.

„Felicit colectivul şcolii muzicale cu această muncă depusă pentru a oferi cunoştinţe şi dragoste de muzica corală copiilor noştri”, a spus Olesea Mahu, mamă.

Angela Rezuş şi-a exprimat pasiunea pentru cântul coral, pentru copiii talentaţi. „Toate rochiţele acestea, 34 de rochiţe timp de şase luni le-am confecţionat singurică cu mânuţa mea. Muncesc să educ vocile copiilor şi scopul meu principal în viaţă este să formez un sunet vocal-coral corect discipolilor me”, a spus Angela Rezuş.

Corul „Do-re-micii” şi profesoara lor s-au învrednicit de premii la concursurile naţionale şi raioanele de muzică corală.

Comentarii