Ştiri

Sursa imaginii: cahul.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

08 Dec. 2019 / 16:30

Forumul Democraţiei Locale s-a desfăşurat la Cahul

La Cahul s-a desfăşurat recent al doilea Forum a Democraţiei Locale. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Consiliul Raional de Participare Cahul – platformă pentru un proces decizional transparent”. Scopul acestuia este de a facilita participarea societăţii civile la procesul decizional la nivel raional în vederea responsabilizării APL, eficientizării activităţii lor, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Reprezentanţii celor 13 organizaţii neguvernamentale active care fac parte din Consiliul Raional de Participare au analizat proiectele de decizii de pe ordinea de zi a noii şedinţe a Consiliului Raional Cahul. Au venit cu propunerea îmbunătăţirii proiectului bugetului pentru anul 2019 de modificare a programului de dezvoltare socio-economică pentru anii 2017-2020.

„Din 64 de propuneri de îmbunătăţiri a proiectelor de decizii, 50 la sută au fost acceptate integral sau parţial”, a declarat Mihai Cucereanu, preşedintele Consiliul Raional de Participare.

În primul an de activitate, Consiliul Raional de Participare a înaintat Consiliului Raional Cahul 25 de propuneri de îmbunătăţire şi completare a programului de dezvoltare socio-economică a raionului. 19 dintre acestea nu au fost acceptate, fiind trecute pe lista de aşteptare pentru a fi incluse în noul document strategic al raionului, care urmează a fi elaborat la anul viitor.

În cadrul forumului au fost formulate mai multe propuneri de eficientizare a activităţii Consiliului Raional de Participare. La forum au participat şi membri ai Consiliilor Raionale de Participare din raioanele Soroca şi Căuşeni.

Comentarii