Ştiri

Sursa imaginii: Moldova.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

09 Iul. 2019 / 17:12

Guvernul va aloca ajutor financiar pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

Guvernul va aloca ajutor financiar pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale în raionul Basarabeasca, dar şi pentru compensarea cheltuielilor suportate de instituţiile publice la fortificarea digului din raionul Ştefan Vodă. Anunţul a fost făcut astăzi de prim-ministrul Maia Sandu, după şedinţa de astăzi a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. Premierul a mai comunicat că au fost alocate mijloace financiare pentru procurarea produselor alimentare oamenilor care şi-au pierdut locuinţele la Otaci.

„Au fost aprobate cheltuieli de 99 mii 130 de lei pentru produse alimentare oamenilor din Otaci care şi-au pierdut locuinţele. De asemenea, comisia a decis să aloce 5 milioane 531 mii de lei pentru raionul Basarabeasca, acolo au avut de pătimit oamenii în urma calamităţilor naturale”, a declarat premierul.

Premierul a specificat că la Otaci a lucrat Comisia de experţi pentru a evalua costul locuinţelor la momentul prăbuşirii.

„Acum se discută cu locatarii, există o problemă, între timp au crescut preţurile de piaţă, cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor. Preţul pe piaţă a crescut substanţial. Pentru moment, Comisia de experţi a stabilit că preţul unui apartament cu două odăi costă 212 mii de lei, cu trei odăi - 227 mii de lei. În baza acestor costuri se discută în continuare cu locatarii”, a mai spus Maia Sandu.

Maia Sandu a mai precizat şi despre decizia Comisiei despre rambursare a cheltuielilor instituţiilor publice pe parcursul desfăşurării lucrărilor privind fortificarea digului de protecţie anti-viitură în vecinătatea localităţii Crocmaz din raionul Ştefan Vodă, în sumă de 389 de mii 817 lei.  

Comentarii