Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

05 Dec. 2019 / 18:08

Guvernul va intensifica dialogul cu autorităţile publice locale

Guvernul va intensifica dialogul cu autorităţile publice locale. Este promisiunea prim-ministrului, Ion Chicu făcută astăzi, în cadrul unei vizite pe care a întreprins-o în raionul Şoldăneşti. Chicu a ascultat doleanţele mai multor antreprenori, dar şi a locuitorilor raionului, care i s-au plâns pe lipsa locurilor de muncă, accesul redus la apa de calitate şi drumurile proaste, relatează Mesager.

Prima destinaţie a premierului a fost o fabrică de pâine din oraşul Şoldăneşti, care împlineşte în acest an 25 de ani de la fondare. Zilnic, cei aproape 90 de angajaţi produc aproximativ 10 tone de pâine. Principala problemă cu care se confruntă întreprinderea este lipsa forţei de muncă.

„Lipsa cadrelor, de fapt noi avem suficienţi lucrători, dar din păcate calitatea, pregătirea lor mai lasă de dorit. Ştiu că există învăţământul dual, la moment noi nu lucrăm cu nimeni, am încercat de câteva ori, dar nu este prea multă dorinţă la ei”, a spus Ion Brodeţchi, directorul Fabricii de Panificaţie.

Premierul a vizitat si o fabrică de seminţe, care cultivă şi procesează anual 1500 de tone de seminţe de porumb, dintre care 70% sunt destinate exportului. Iar la o şedinţă cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, locuitorii raionului Şoldăneşti s-au plâns premierului pe calitatea proastă a drumurilor, accesul insuficient la apa potabilă şi gazificare, dar şi lipsa locurilor de muncă. Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat şi şcoala de muzică din oraşul Şoldăneşti, care activează de 130 de ani.

„Noi vrem să nu se risipească această şcoală peste cineva pentru că ea începe a deveni periculoasă, starea ei este avariată. Asta e cea mai mare problemă”, a spus Sorina Ciobanu, directorul Şcolii de Muzică.

„Ieşirile în teritoriu sunt absolut importante şi benefice, în primul rând, pentru noi din administraţia publică centrală. Pentru că nu ai conexiune cu realităţile din ţară ajungi acolo unde administraţiile precedente. Noi ca Guvern avem ca misiune de a gestiona lucrurile în ţară. Cum să gestionezi ceva dacă nu ai cunoştinţele în cauză”, a spus premierul.

Premierul a promis oamenilor că Guvernul va investi în continuare în dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru că prin asta vor putea fi atrase mai uşor investiţii, care, la rândul lor, vor duce la crearea locurilor de muncă bine plătite.

Comentarii