Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

08 Apr. 2020 / 16:48

În satul Talmaza din Ştefan Vodă se instituie regimul de carantină

În satul Talmaza, raionul Ştefan Vodă se instituie, începând cu 9 aprilie, ora 08:00, regimul de carantină. Decizia a fost anunţată de prim-ministrul Ion Chicu după şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale.

„Cunoaşte-ţi că noi actualmente avem sub regim de carantină, trei localităţi din Republica Moldova. Este vorba de oraşul Ştefan Vodă, municipiul Soroca şi satul Caracasani din Ştefan Vodă. În celelalte două localităţi din Hânceşti, care erau până acum, satul Sofia şi Bălceana a fost ridicat regimul de carantină pentur că nu mai avem nici un caz înregistrat. Ceea ce denotă încă odată, că regimul de carantină a fost eficient”, a declarat prim-ministrul.

Chicu a precizat că instituirea în satul Talmaza a carantinei ţine şi de depistarea a 29 de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus. 

Amintim că, tot astăzi au fost înăsprite măsurile carantinei în municipiul Soroca ca urmare a continuării răspândirii în masă a cirusului COVID-19.
Starea de urgenţă pe tot teritoriul Republicii Moldova a fost instituit până pe 15 mai. Până în prezent, în ţară avem 1056 de persoane infecate cu acest virus. 

Comentarii