Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Feb. 2020 / 10:04

Incendiu într-un bloc de locuit din Căuşeni

Un incendiu s-a produs într-un bloc de locuit din oraşul Căuşeni. Pompierii au evacuat locatarii din bloc pentru a preveni intoxicaţia acestora cu produsele arderii.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 15:10, în după amiaza zilei de sâmbătă. Potrivit primelor informaţii, incendiul a pornit de la un apartament de la etajul doi al blocului.

La faţa locului pentru intervenţie au fost trimise două echipaje, care au stabilit că în urma incendiului scara blocului este inundată cu fum. Salvatorii au evacuat dintr-un apartament o femeie cu dezabilităţi, în vârstă de 72 de ani, care nu reuşea să iasă.

Incendiul a fost lichidat fără a obţine răspândire la alte locuinţe. În urma arderii, au fost afectate bunurile materiale din apartamentul unde a fost stabilit focarul.

Potrivit specialiştilor, cea mai probabilă cauza a incendiului este nerespectarea regulilor antiincendiare la exploatarea aparatelor de uz casnic. În procesul de intervenţie pompierii au găsit un fier de călcat conectat la priză.

Toate circumstanţele cazului urmează a fi stabilite. Conform datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 57 situaţii de risc.

Comentarii