Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

30 Iul. 2020 / 16:40

Incendiul de la gunoiştea din Ţînţăreni a fost lichidat

UPDATE: Pompierii au reuşit să lichideze, în după-amiaza zilei, ultimele focare de ardere de pe poligonul cu deşeuri din apropierea localităţii Ţînţăreni, raionul Anenii Noi. Pompierii, în comun cu muncitorii din cadrul Regiei Autosalubritate, dar şi reprezentanţii autorităţilor publice locale au stopat arderea care a durat mai multe zile pe suprafeţele poligonului, dar şi în interiorul gunoiştii.

La faţa locului salvatorii şi muncitorii vor continua să efectueze lucrări de copertare a terenului pentru a evita reaprinderea focarelor, iar tehnica grea va fi antrenată în acţiunile respective. Totodată, pe parcursul următoarei perioade, angajaţii IGSU vor continua să monitorizeze situaţia pentru evitarea riscurilor. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru stingerea incendiului au fost utilizate 38 de unităţi de tehnică, iar pentru lichidarea focarului acţionează 85 de persoane. La acţiunile de stingere a focului au acţionat 47 de pompieri şi salvatori cu şapte autospeciale de stingere.

UPDATE: Poligonul de deşeuri din localitatea Ţînţăreni este în flăcări de trei zile, iar pentru localizarea şi lichidarea arderii acestuia pompierii intervin în forţă până în prezent. În vederea localizării şi lichidării complete a arderii sunt formate trei sectoare de luptă cu focul, iar pompierii refulează apă pentru potolirea arderii, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Autorităţile s-au convocat pentru a lua decizii în vederea stopării eficiente a arderii de la gunoişte. În cadrul discuţiilor s-a stabilit că gestionarea situaţiei urmează să fie efectuată de autorităţi, iar pentru lichidarea incendiului va fi folosită în continuare tehnica grea de intervenţie. La faţa locului, pompierii vor continua să efectueze lucrări de lichidare a incendiului. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor acţiona în comun cu reprezentanţii Regiei Autosalubritate pentru copertarea terenului, dar şi refularea apei în focarele care mocnesc”, a menţionat ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu.

Potrivit ei, poligonul de deşeuri se extinde pe o suprafaţă de 900 de metri pătraţi, iar focarele de ardere mocnesc în adâncime. Pentru remedierea situaţiei, la faţa locului vor acţiona în continuare pompierii în comun cu autorităţile publice şi vor fi depuse eforturi pentru a nu permite răspândirea arderii.

Salvatorii au fost solicitaţi pentru a interveni la poligonul din Ţânţăreni în după-amiaza zilei de 28 iulie.Comentarii