Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

02 Dec. 2019 / 18:18

Istorii de succes prezentate în cadrul Forumului Tinerilor Antreprenori de la Cahul

Pentru al treilea an consecutiv, la Cahul s-a desfăşurat Forumul Tinerilor antreprenori. Genericul ediţiei din anul curent a fost Afaceri de succes administrate de tineri, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul forumului, mai mulţi tinerii din raion şi nu numai, care au reuşit să dezvolte afaceri de succes, le-au împărtăşit din experienţa acumulată celor care sunt la început de cale, motivându-i în acest fel să le ia exemplul. La ediţia din anul curent au fost promovate poveştile de succes a opt tineri antreprenori.

„Evenimentul este organizat pentru a trezi spiritul antreprenorial în rândul tinerilor. La acest eveniment sunt invitaţi nu numai antreprenori din raionul Cahul dar şi din Chişinău, care-şi vor prezenta afacerea”, menţionează Alexandru Popov, şef al Serviciului Tineret şi Sport din Cahul,  Alexandru Popov.

Forumul tinerilor antreprenori a avut loc în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării”. Din activităţile proiectului, au făcut parte şi atelierele de instruire în domeniul antreprenoriatului. Drept urmare, numărul tinerilor antreprenori a crescut.

 „Foarte muţi tineri apelează la Asociaţia Obştească „Perspectiva” pentru ai îndruma şi pentru ai susţine în dezvoltarea afcerilor. Au beneficiat 15 tineri, doi sunt câştigători a câte 3 mii euro, oferiţi de UE”, afirmă preşedintele Asociaţiei, Nicolae Mocanu.

Tinerii, participanţi la forum, au acceptat să-şi spună poveştile de succes în faţa participanţilor în speranţa că vor prinde la curaj şi vor iniţia propriile lor afaceri.

„Am venit la acest forum ca să motivăm tânăra generaţie să rămână în ţară. La început lucrurile trebuie să le vezi ca pe un hobby şi după aceasta să cauţi nişte căi, care să-ţi aducă şi venit”, „Activând în domeniul alimentaţiei publice deja de mai mult timp şi în urma mai multor traininguri eu am hotărât că pot. Nu a fost uşor, nici acum nu este, dar greutăţile te motivează să fii şi mai puternic şi mai optimist şi mai curajos”, spun antreprenorii.

Evenimentul este organizat de Serviciul Tineretului şi Sport al Consiliului raional Cahul şi Asociaţia Obştească „Perspectiva” cu suportul financiar al Consiliului Raional şi al Fundaţiei Est Europene.

Comentarii