Ştiri

Sursa imaginii: scoalamea.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

11 Feb. 2020 / 19:21

Liceul Teoretic „Petru Rareş” din municipiul Soroca va fi renovat

Condiţii mai bune pentru elevii Liceului Teoretic „Petru Rareş” din municipiul Soroca. Ei vor învăţa într-o şcoală modernizată. Instituţia a fost selectată pentru a fi renovată în cadrul proiectului Reforma Învăţământului din Moldova, implementat de Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării. Proiectul este sprijinit financiar de Banca Mondială, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Lucrările de reparaţie vor începe în scurt timp, dar până atunci administraţia şcolii de comun cu părinţii urmează să decidă trecerea procesului de studii în două schimburi.

„Avem 860 de elevi, putem face studii în două schimburi. Elevii din clasele mari vor învăţa dimineaţa, cei din clasele mici vor veni după amiază. Trebuie să folosim raţional timpul ca să putem implementa acest proiect. Clădirile liceului nu au fost reparate capital niciodată. Lucrările vor începe de la schimbarea acoperişului, termoizolarea pereţilor, blocurile sanitare să fie reparate tot din aceşti bani - 11 milioane 500 de mii din cadrul Proiectului reforma Învăţământului în Moldova”, a menţionat Dionisie Mitrofan, directorul Liceului Teoretic „Petru Rareş” din municipiul Soroca.

Procesul de renovare a şcolilor de circumscripţie, selectate în cadrul Proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova” (PRIM), continuă. Prin intermediul Fondului de Investiţii Sociale (FISM) în anul 2020 vor fi renovate opt instituţii de învăţământ. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) va asigura dotarea şcolilor cu mobilier şi echipamentul necesar desfăşurării orelor practice. Proiectul este sprijinit financiar de Banca Mondială şi vine să transpună în fapt eforturile Guvernului Republicii Moldova de consolidare a calităţii educaţiei.

Proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova” este implementat în perioada 2013-2022. Bugetul total al Proiectului este de 50 de milioane de dolari, oferiţi în calitate de împrumut preferenţial de Banca Mondială.

Comentarii