Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

15 Sep. 2020 / 20:12

Locuitorii din Bădiceni nu mai aruncă gunoiul la întâmplare

Locuitorii din Bădiceni, Soroca, nu mai aruncă gunoiul la întâmplare. Oamenii au devenit mai organizaţi datorită unui proiect comunitar. Cu suportul partenerilor externi au fost achiziţionate peste 240 de pubele pentru colectarea deşeurilor menajere şi două containere mari din metal pentru şcoala şi grădiniţa din sat, relatează Moldova 1.

„De două ori pe lună vine maşina şi ne încarcă gunoiul. Noi acasă punem aparte pachetele, iar la hârtie dăm foc”, spune un locuitor.

Pubelele au fost procurate cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Guvernul Suediei.

„De când s-au instalat pubelele, se vede că localitatea e cu totul alta. Achitarea este de 25 de lei lunar. Pe viitor, proiectul vrem să-l mai extindem, să mai procurăm tomberoane, ca fiecare locuitor să aibă tomberonul său”, a declarat primarul din Bădiceni, Marin Avorniciţa. 

Costul proiectului implementat de Fundaţia Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare este de 100 de mii de lei, dintre care 20 de mii reprezintă contribuţia locală.

În localitatea Bădiceni locuiesc aproape trei mii de oameni.

Comentarii