Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

16 Oct. 2020 / 11:55

Locuitorii din Congaz se vor bucura de drumuri reabilitate

Locuitorii satului Kongaz, care până nu demult mergeau uneori prin nămol sau petriş, acum se pot bucura de drumuri noi. Programul naţional „Drumuri bune” a ajuns şi în Găgăuzia. Locuitorii spun că aceste drumuri erau mai mult decât necesare, deoarece toamna şi mai ales pe timp ploios era greu de deplasat atât pentru oameni, cât şi pentru automobile, informează Moldova 1.

Oamenii spun că, din cauza pantei abrupte, după fiecare ploaie, apa spăla petrişul şi le îngreuna accesul la magazin, grădiniţă sau şcoală. Acum, strada Kotovschi este mult mai acesibilă.

„Mergeam cu greu pe acest drum. Ar fi bine să fie prelungit până la traseul central”; „Noi niciodată nu am avut astfel de drumuri, toate erau acoperite doar cu pietriş”;  „Era un drum foarte rău, peste tot erau gropi, dar acum este mult mai bine”, spun localnicii.

Drumarii spun că lucrările de renovare a tronsonului sunt pe ultima sută de metri. Pentru asfaltarea celor 450 de metri de drum au fost alocate 1,3 milioane de lei.

„În total, drumul are 1,8 km. Lucrările de asfaltare se desfăşoară pe o distanţă de 450 de metri. Lăţimea tronsonului este de cinci metri”, precizează Rubim Puşkin, drumar.

„Această stradă a fost întotdeauna problematică, deoarece este cel mai lung drum din localitate. Pe aici circulă foarte mult transport. Strada asigură accesul către instituţiile principale de care au nevoie oamenii”, susţine viceprimarul satului Congaz Ivan Kalesh.

Pentru reabilitarea infrastructurii, mai multe localităţi din autonomia găgăuzia vor primi între 900 de mii şi 1,5 milioane de lei în cadrul proiectului „Drumuri Bune pentru Moldova”.

Comentarii