Ştiri

Sursa imaginii: jurnal.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

17 Ian. 2020 / 13:13

Locuitorii satului Elizaveta protestează pe traseul Bălţi-Floreşti

Locuitorii satului Elizaveta, din municipiul Bălţi, acolo unde a fost omorât un tânăr de 23 de ani de un carabinier, protestează pe traseul Bălţi-Floreşti. Oamenii sunt nemulţumiţi de pedeapsa pe care o cere procurorul pentru făptaş. Potrivit unor imagini postate de internauti de la faţa locului, de dimineaţă oamenii au blocat traseul din sat şi nu au permis unui microbuz cu pasageri să treacă, relatează Mesager.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul ca pe numele a 4 prieteni ai victimei au fost intentate dosare penale pentru huliganism. În data de 16 ianuarie, Judecătoria Sîngerei a prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile, carabinierului care l-ar fi împuşcat pe Simion Botnari. Vitalie Tătaru pledează nevinovat. Amintim că, în noaptea de 13 ianuarie, un tânăr a murit în drum spre spital, după ce a fost împuşcat de un ofiţer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, într-o încăierare.

Presa scrie ca totul ar fi început după ce sora militarului l-a sunat şi i-a spus că fiul ei în vârstă de 16 ani a fost bătut în timp ce umbla cu uratul prin localitatea Elizaveta, de către alţi tineri. Militarul, împreună cu soţia sa şi alte două rude, au mers la faţa locului, unde ar fi fost atacate de mai multe persoane care aveau bâte şi obiecte de fier în mâini, iar el a scos pistolul personal de model Baikal şi a vrut să tragă un foc de avertizare în aer, însă cineva l-ar fi înpins din spate şi arma a fost îndreptată în direcţia presupuşilor agresori. De altă parte, alţi martori oculari, susţin că nimeni nu l-a atacat pe militar, iar el ar fi scos pistolul fără somaţie şi a tras în direcţia tinerilor.

Într-o postare pe facebook, primarul municipiul Bălţi afirmă că va monitoriza pesonal acest caz.

„Sunt şocat de evenimentele din satul Elizaveta, care face parte din municipiul Bălţi. Un poliţist, nefiind în execuţie, a împuşcat un tânăr din arme personale. Am auzit o mulţime de versiuni şi speculaţii despre cele întâmplate. Pot spune un lucru: judecând după ce spun martorii, poliţistul nu a avut niciun motiv să împuşte un bărbat cu un pistol. Susţin pe deplin locuitorii din Elizaveta care protestează, cerând o investigaţie corectă. Voi lua această problemă sub controlul meu personal”, a scris Renato Usatâi. 

Comentarii