Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

13 Sep. 2020 / 19:14

Lucrările de construcţie a stadionului olimpic din Comrat, pe ultima sută de metri

Lucrările pentru construcţia stadionului olimpic din municipiul Comrat sunt pe ultima sută de metri. În scurt timp, locuitorii din regiune se vor bucura de un stadion de fotbal cu o capacitate de cinci mii de locuri, o sală acoperită pentru diverse sporturi de echipă şi alte facilităţi. Complexul este construit cu susţinerea Guvernului Turciei, care a oferit în acest sens circa zece milioane de euro, relatează Moldova 1.

Pe aproape toată suprafaţa complexului va fi amenajat un teren de fotbal cu gazon artificial, cu o capacitate de 5.000 de locuri, teren de antrenament pentru baschet, volei şi minifotbal, vestiare şi duşuri pentru sportivi, spaţii de birouri pentru administraţie. Suprafaţa totală a complexului este de aproximativ cinci hectare.

 Complexul sportiv este construit pe locul fostului stadion, care avea o vechime de peste 60 de ani.

„În prezent, construim parcarea pentru maşini. Sperăm că după renovarea acestui stadion se vor aduna mulţi oameni, copii şi toţi cei care iubesc sportul. Suntem fericiţi să participăm la construcţie. Sunt din această zonă, toată copilăria mea am petrecut-o aici, am avut parte de un stadion şi a fost foarte interesant”, a spus Alexandru Milev, muncitor.

„Acum acoperim totul cu gresie. Nu va fi doar pentru sportivi. Este destinat pentru amatorii de sport, dar şi pentru cei care ne vizitează oraşul, copii şi vârstnici, dornici de plimbare. Cel mai important este să ai dorinţă de sport”, a menţionat Constantin Topal, muncitor.

 Lucrările de construcţie a arenei principale, a standurilor şi a sălii de sport sunt pe ultima sută de metri. Acum, muncitorii lucrează de zor pe teritoriul adiacent.

Potrivit Direcţiei Generale Tineret şi Sport din Autonomia Găgăuză, noua arenă va putea găzdui competiţii de renume la nivel naţional şi internaţional.

Comentarii