Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

16 Oct. 2020 / 19:13

Glodeni: Lucrările de reparaţie a drumurilor şi aprovizionare cu apă sunt tergiversate

Reparaţia drumurilor, lipsa apei potabile în localităţile din raionul Glodeni, dar şi prejudiciile cauzate de intemperiile din ultima perioadă. Sunt câteva din problemele abordate de către aleşii locali la întrevederea cu premierul Ion Chicu, de la Guvern. La şedinţă, primarii s-au plâns pe faptul că se atestă întârzieri în implementarea programului naţional „Drumuri bune pentru toţi", dar şi stagnarea unor proiecte de aprovizionare cu apă. În acest sens, şeful executivului a stabilit un grafic de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor, iar în ceea ce priveşte lipsa apei, prim-ministrul a cerut responsabililor să se documenteze în privinţa motivelor care stagnează procesul de implementare a proiectelor, relatează Mesager.

„Acum avem un grafic ajustat, am coordonat cu antreprenorul. Cel puţin, din ce am discutat acum, sperăm că în câteva săptămâni lucrările în raionul Glodeni, în toate localităţile vor fi finalizate. Vom ţine la control minuţios acest proces, nu putem admite ca drumurile să nu fie construite în acest an”, a declarat Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova.

„O altă problemă despre care am discutat este una la nivel de ţară, dar şi în special în raionul Glodeni -aprovizionarea cu apă. Sunt în derulare câteva proiecte la faza de achiziţii şi iarăşi ne-au trezit careva îngrijorări şi am sesizat organul executiv”, a menţionat Ion Cojocari, preşedintele raionului Glodeni.

Prim-ministrul Chicu a cerut responsabililor să se documenteze şi în privinţa motivelor care stagnează procesul de implementare a proiectelor de aprovizionare cu apă, subliniind importanţa vitală pentru cetăţeni a apeductelor.

Comentarii