Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

25 Mai 2019 / 09:12

Mai multe localităţi au fost afectate în urma ploilor

Mai multe localităţi au fost afectate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării în ultimele 24 de ore, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Astfel, din cauza ploii cu intensificări de vânt în localitatea Unţeşti (Ungheni) au fost smulse circa 100 foi de ardezii de pe acoperişul a trei case de locuit, iar în satul Rădenii Vechi precipitaţiile au distrus circa 0,3 km de drum local.

La Cahul ploaia a compromis suprafeţe de culturi agricole în localităţile Giurgiuleşti şi Câşliţa Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porţiuni de drum local.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Leova, Rezina, Orhei, Străşeni şi UTA Găgăuzia. În localităţile Cotovscoe, Etulia şi Cişmichioi din Găgăuzia precipitaţiile au deteriorat porţiuni de drum local şi au afectat culturi agricole. În satul Cişmichioi, conform informaţiei parvenite au fost afectate circa 24 hectare de vii şi 23 hectare de livezi de cireş şi prun.

Astăzi continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecţie în preajma râului Nistru. Acţiunile responsabililor sunt orientate în vederea consolidării barajelor, dar şi monitorizării stricte a zonelor cu pericol de inundaţii.

În apropierea satului Crocmaz din raionul Ştefan Vodă a fost instalată vineri o tabără de câmp cu asigurarea condiţiilor necesare de hrană şi cazare. Tot ieri au fost efectuate lucrări de defrişare a arbuştilor şi arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ 4 km din preajma satului Crocmaz spre direcţia satului Tudora, pentru a permite unităţilor de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului.

De asemenea, au fost efectuate lucrări de plombare şi întărire cu prundiş şi lut a unor locuri de dig mai joase, iar salvatorii şi carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip în regiunea stadionului satului Crocmaz.

Salvatorii au instalat puncte de observare a nivelului apei pe râurile Nistru şi Prut şi verifică sectoarele cu pericol, precum şi sensibilizează populaţia cu privire la riscurile posibile în cazul inundaţiilor.

„Situaţia este una stabilă. Continuă lucrările de fortificare a digului din preajma râului Nistru. Acţiunile responsabililor sunt orientate în vederea consolidării acelor baraje, dar şi monitorizarea strictă a zonelor cu pericol de inundaţii”, a declarat Liliana Puşcaşu, ofiţeră de presă la IGSU, citată de Mesager.

Potrivit IGSU, în total, pentru preîntâmpinarea riscului de inundaţii în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 de unităţi de tehnică.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Ştiri / Regional

10 Iul. 2020 / 20:13

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 19:48

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 18:11

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 18:00

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 16:49

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Vezi arhiva