Ştiri

Sursa imaginii: mathaus.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

25 Sep. 2020 / 20:02

Mai mulţi tineri din raionul Cahul au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă

Au preluat tradiţia şi tehnica de lucru de la meşterii populari şi au primit câte o bursă de instruire. Este experienţa a 13 tineri din raionul Cahul care au fost ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă. Tinerii au deprins meseria cu suportul financiar al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, care a ajutat şi merşterii populari să-şi modernizeze atelierele, relatează Mesager.

Meşterul popular Nicolae Luncă din satul Giurgiuleşti, Cahul, a învăţat secretele prelucrării lemnului de la tatăl său. Acum le transmite mai departe elevilor care vin să lucreze în atelier, în cautarea unei profesii şi a unui câştig.

Daniel Buzilă, un tânăr fără părinţi şi fără o sursă permanentă de venit, este unul dintre ucenicii instruiţi de meşterul Nicolae Luncă. El se bucură că după absolvirea şcolii va avea un loc de muncă în localitatea de baştină.

Zece meşteri populari din sudul ţării au beneficiat de asistenţă financiară din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii pentru procurarea echipamentului necesar şi modernizarea activităţii, dar şi pentru instruirea discipolilor.

Iar Aurica Cazacu se consideră o norocoasă că a deprins din copilărie arta brodatului şi a croşetatului de la părinţi şi bunici.

„Acum, cu proiectul acesta am procurat maşină de brodat, iar munca s-a accelerat”, a spus Aurica Cazacu.  

Până acum, prin intermediul Parteneriatului Local de Ocupare a Forţei de Muncă, 130 de tineri din raionul Cahul au obţinut un serviciu.

Comentarii