Ştiri

Sursa imaginii: Facebook.com/Primăria Soroca

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

24 Mar. 2020 / 17:05

Măsuri sporite pentru prevenirea COVID-19, la Soroca

Toate maşinile care intră în municipiul Soroca vor fi dezinfectate. Este una dintre măsurile de protecţie luată de autorităţi, pentru a preveni răspândirea COVID - 19. Totodată, municipalitatea a decis să prelungească sistarea activităţii transportului public pe o perioadă nedeterminată, transmite Moldova 1.

„Se vor instala covoraşe cu o lungime de şase metri, îmbibate cu soluţii dezinfectante, la intrările în oraşul Soroca. Se dezinfectează zilnic toate elementele de joacă de pe teritoriul municipiului Soroca. Vă îndemn, dacă nu aveţi situaţii obligatorii, să nu ieşiţi în spaţiul public, să nu daţi mâna unul altuia, vă îndemn vârstnicii să staţi în casă, să vă spălaţi pe mâini cât mai des”, a spus Lilia Pilipeţchi, primar, Soroca.

În acelaşi timp, se fac eforturi pentru a dota Spitalul raional cu dispozitivele necesare pentru acordarea primului ajutor medical persoanelor infectate.

„Primăria municipiului Soroca a venit cu propunerea de a aloca ajutor spitalului raional, o sumă de 320 mii lei pentru procurarea aparatului de respiraţie artificială în secţia de reanimare”, a mai spus primarul.

În municipiul Soroca au fost confirmate cinci cazuri de COVID-19.

Comentarii