Ştiri

Sursa imaginii: msmps.gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

07 Iul. 2020 / 19:48

Medic din Căuşeni despre lupta cu COVID-19: Noi practic ne înecăm în aceşti bolnavi

Muncesc până la epuizare şi îşi dedică tot timpul pacienţilor infectaţi de noul tip de Coronavirus. Vorbim despre medicii de la Spitalul din Căuşeni, prima instituţie medicală raională care şi-a deschis uşile pentru pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19. Chiar dacă au pierdut simţul timpului, medicii din prima linie nu încetează să spere că într-o zi oamenii vor fi imuni la virus, relatează Mesager.

Ion Ciobanu este medic anesteziolog la spitalul raional Căuşeni. Odată cu declanşarea epidemiei de Coronavirus, a pierdut simţul timpului şi al pericolului fiind implicat în tratarea celor infectaţi cu noul virus. Extenuat de munca zilnică, lucrătorul medical spune că abia de reuşeşte să se recupereze.

„Noi practic ne înecăm în aceşti bolnavi:nu avem locuri disponibile, o mulţime de pacienţi care nu au infecţie COVID, alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de ajutorul nostru. Rezistăm pentru că altă ieşire nu-i şi în spatele nostru nu-i nimeni”, a menţionat Ion Ciobanu.

Apăsătoare au devenit zilele la spital şi pentru asistenta medicală superioară Maria Griţcan. Ea speră că pandemia îi va face pe oameni mai buni şi mai responsabili.

„Cu o frică mare de a nu ne infecta, de a nu infecta pe cei dragi nouă, de a nu duce infecţia mai departe, sperăm că lucrurile se vor întoarce la normal, sperăm, dar şi credem. Sperăm ca oamenii să fie mai buni, mai corecţi şi să respecte igiena”, a spus Maria Griţcan.

În instituţia medicală Căuşeni s-a tratat de COVID- 19 şi medicul ginecolog Valerii Ursati.

„La multă lume li s-a părut o glumă, dar de obicei este o chestiune foarte serioasă. M-am tratat în spitalul raional în secţia de boli infecţioase şi am văzut ce prezintă. Soţia mea tot a fost bolnavă şi s-a tratat şi ea”, a afirmat Valerii Ursati.

Potrivit acestui spot video, publicat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, până acum, aproximativ 200 de persoane s-au vindecat de Coronavirus în Secţia de boli infecţioase a Spitalului raional Căuşeni.

Comentarii