Ştiri

Sursa imaginii: noi.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

08 Apr. 2020 / 12:20

De ce Spitalul din Soroca nu a fost închis, explicaţia ministrului Sănătăţii

La Soroca există şi condiţii şi potenţial profesionist pentru a realiza actul medical, din acest motiv activitatea acestui spital nu este sistată. Este explicaţia ministrului Sănăţăţii la întrebările din mediul on-line de ce Spitalul din Ştefan Voda a fost Închis, iar cel din Soroca nu, după ce un număr mare de personal medical a fost infectat cu noul coronavirus, relatează Moldova 1.

„Dacă e să vorbim despre spitalul din Ştefan Vodă, numărul total al angajaţilor este de 250 de persoane. La momentul actual sunt internaţi 20 de angajaţi din cadrul spitalului respectiv, inclusiv avem angajaţi din asistenţa medicală urgentă, vorbim despre 26 de persoane. În regim de autoizolare, angajaţii spitalului din Ştefan Vodă sunt 98 de persoane. Dacă e să ne referim La Soroca, este vorba de 446 de persoane angajate. În regim de autoizolare sunt zece persoane şi sunt confirmaţi şi internaţi în instituţiile medicale spitaliceşti 46 de angajaţi din cadrul spitalului raional Soroca, iar în asistenţa medicală urgentă 42. În Soroca la momentul actual există şi condiţii şi potenţial profesionist pentru a realiza actul medical, de aceea activitatea acestui spital nu este sistată”, a declarat ministra.

În prezent, în carantină se află oraşul Soroca şi Ştefan Vodă. Totodată, noaptea trecută a fost sistat regimul de carantină din satul Bălceana, Hânceşti.

Comentarii