Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

12 Mai 2019 / 17:48

Monumentul unui erou al războiului de pe Nistru, dezvelit în raionul Soroca

În raionul Soroca a fost inaugurat recent un monument în memoria unui erou al războiului de pe Nistru. Este vorba despre Mihail Starşii, căzut pe câmpul de luptă în anul 1992. Cei care au contribuit la edificarea monumentului spun că eroii care şi-au dat viaţa pentru Independenţa şi Integritatea Republicii Moldova nu trebuie uitaţi, relatează Mesager.

Evenimentul de inaugurare a avut loc în prezenta autorităţilor locale, consătenilor şi rudelor eroului. Ultima dată rudele l-au văzut pe Mihai Starşii în Duminica Mare a anului 1992, apoi s-a întors la război, unde a dispărut fără veste. El a fost reînmormântat abia peste şapte ani în satul de baştină.

„Am vrut foarte mult să fie acest monument în centrul satului, pentru ca toţi care vor trece pe aici să îşi amintească de fapta sa. în sufletele şi în inimile noastre continuă să trăiască şi îl aşteptăm acasă”, spune Serghei Starşii, fratele eroului căzut pe câmpul de luptă.

„A decedat ca un erou, pentru Integritatea ţării, pentru a apăra poporul”, a declarat primarul din Iorjniţa, Mihail Gâtlan.

Monumentul a fost construit cu sprijinul Consiliului raional Soroca şi al Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului pentru Independenţă.  

La eveniment, militarii Armatei Naţionale au făcut demonstraţii de forţă. 

Complexul memorial este construit din piatră de Cosăuţi. La proiect, meşterii au muncit aproape doi ani.

Comentarii