Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

15 Apr. 2019 / 16:01

O carte de note muzicale „Calea LUMINOASĂ”, lansată la Soroca

O carte de note muzicale „Calea LUMINOASĂ”, ce include 12 cântece pentru pian, a fost lansată la Soroca. Evenimentul a avut loc la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, iar cea care şi-a văzut visul îndeplinit este pianista Aliona Goliţov. A muncit ani buni în domeniul muzicii ca sa poată aduna toate notele muzicale într-o singură ediţie, relatează Moldova 1.

Din motive binecunoscute, Aliona Goliţov a fost nevoită să plece o vreme departe de casă.

„Nu am atins clapele pianului şapte ani, era un vis şi m-am reîntors acasă şi visul meu s-a realizat. Am scris din 2006 până acum, am redat starea mea sufletească, lucrările le-am dedicat oamenilor dragi: mama, tata, profesorii”, a menţionat Aliona Goliţov, pianistă.

O particularitate importanta a muzicii instrumentale compuse de pianista Aliona Goliţova o constituie cantabilitatea. Multe din piesele ei se asociază cu mărturisirea lirică a autoarei, cu focul iubirii, cu ploaia, sufletul, viaţa.

„Cântecele doamnei Aliona sunt pline de viaţă, emoţii frumoase pe care le poate trăi omul. Este persoana care m-a îndrumat să cânt la pian, să-mi urmez visul”, a spus Alexandra Samarin, elevă.

„Doamna Aliona e profesoara mea de pian, ea mă încurajează, cu ea am început pianul de la zero, sper că voi avea rezultate”, a menţionat Marin Bogatiuc, elev.

Lucrările incluse în culegerea de melodii pentru pian cuceresc interpreţii, ascultătorii, iar colegii de la instituţiile de învăţământ artistic afirmă că Aliona Goliţov are vocaţia de pedagog , îndrumător al tinerelor talente şi compozitor

„Aliona Goliţova când a venit la noi la şcoală era firavă, dornică de carte, calităţi pe care le-am descoperit şi acum când lucrează cu noi, o inimă largă, suflet mare”, a menţionat Larisa Zebliţchaia, directoarea Şcolii de muzică „E.Coca”.

„Doamna Aliona, activând mulţi ani, a reuşit să pună pe portativ cele mai frumoase emoţii,trăiri ale sufletului”, a spus Emilian Guţu, directorul Şcolii de arte „Nicolae Botgros”.

În prezent Aliona Goliţov munceşte la al doilea volum pentru care a compus cinci piese muzicale.

Comentarii